Малкият герой Марио със специална награда от МВР

Мисия София

27-12-2012, 13:15

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицаят на 2012... са полицаи

Жена, чиято дъщеря бе убита на пешеходна пътека, също бе отличена

Марио Тихомиров, който спаси живота на момченце, паднало от Белоградчишките скали на 23 ноември тази година, получи специална награда за граждански принос към работата на полицията на церемонията "Полицай на годината" – 2012.
15-годшният Марио, който спечели сърцата на българите с героичната си постъпка, получи наградата си от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Той и братята му получиха и ваучер за почивка в база за отдих на министерството. Другата такава специална награда получи Мария Димитрова заради своята Фондация "Безопасни улици от Валя". Жената загуби дъщеря си при пътен инцидент на пешеходна пътека.

"Всички ние живеем в прекрасната ни родина България, едни имат една съдба, други имат друга, но винаги трябва да имаме цели, около които да се обединяваме", заяви министър Цветанов за двете специални награди.

"Това, което Мария прави с всички останали родители, загубили децата си, без тяхната активна роля, нямаше да стигнем до законодателни проемни и нямаше да можем да направим тези мерки, които да доведат до намаляване на броя на жертвите по пътищата", заяви министърът.
За Марио той каза, че е прекрасно дете и допълни, че всяко дете трябва да има равен шанс в живота.
"Благодаря и на преподавателите за усилията, които полагат, за да компенсират недостатъка на родителски грижи за децата в домовете. Педагозите са майките и бащите в тези домове. Марио показа едно мъжество на неговата крехка възраст и е пример за всички младежи, защото трябва да знаеш, че когато направиш добро държавата ще го оцени, когато направиш зло, държавата ще бъде безкомпромистна и затова е по-добре да вървим към доброто и доброто да победи", завърши МВР шефът.