1000 лева глоба за шофьор на претоварен румънски ТИР

Крими

27-12-2012, 13:23

Снимка:

Агенция "Митници"

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Тираджията опитал да забегне от кантара на Дунав мост

Шофьор на румънски ТИР, превозващ трупи за Гърция, опитал да избяга от митническата проверка и наказанието за свръхтовар на кантара на ГКПП-Дунав мост, съобщиха от Агенция „Митници”.

Камионът се явил на трасе “вход” на 26 декември около 9.30 часа сутринта. Когато служителката на кантара му казала, че е претоварен и дължи глоба за свръхтеглото на превозното средство, водачът дръпнал от ръката й документите, метнал се зад волана и потеглил с висока скорост по околовръстното шосе на Русе към вътрешността на страната.

Екип на дежурната мобилна митническа група се впуснала подир беглеца. Митничарите поискали съдействие и от полицията.

На няколко километра след границата камионът-беглец е бил засечен и спрян. Мобилният екип взел документите на превозното средство и разпоредил на водача да се върне на граничния пункт.

Митническият автомобил тръгнал пред него, за да го ескортира, но на кръговото движение на изхода от града вместо да поеме в посока Дунав мост, водачът свърнал в обратна посока и скоро след това изчезнал.

Докато екипът го търсел, час по-късно шофьорът се явил сам с камиона си на Дунав мост, но вече бил без свръхтеглото си. Извършена му е щателна митническа проверка, в това число и с мобилния рентген.

Тъй като отказвал да си плати глобата и се държал агресивно, дежурните митнически служители на ГКПП поискали съдействие от колегите си от Гранична полиция. Намесата им укротила буйния нрав на румънския тираджия.

За възпрепятстване на митническата проверка на шофьора е съставен акт по Закона за митниците. Наложена му е глоба в размер на 1000 лева, която той заплатил на място.