Виж какво ще те направи щастлив през новата година

Животът

27-12-2012, 15:06

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Осмелете се да промените някои неща!

Ето няколко свежи предложения...

Посетете непозната страна. Изненадите и неочакваните открития, които можете да направите в напълно непозната за вас страна (чужд език, непознати климат и природа, различно общество), ще ви помогнат да разберете по-добре себе си и да се видите в нова светлина.

Подобрете общуването. Публичното говорене изисква доверие в себе си и самообладание. Ако все още не се чувствате сигурни, знайте, че това умение може да бъде тренирано у всеки. Опитайте първо насаме да преразкаже-те гласно книга или филм, като внимавате да изложите накратко най-важното, без да се разпилявате в подробности. Използвайте жив, емоционален език. Следващата стъпка е да го направите пред вашите приятели.

Бъдете физически активни! Още в момента, в който решите да имате редовни физически занимания, вие се издигате в собствените си очи, адоброто самочувствие е отправна точка на почти всяко човешко постижение. Преминаването към действие няма да е трудно, ако сте доволни от взетото решение. Така освен за психическата си хармония, ще се погрижите и за вашето физическо здраве. Изберете ходенето пеша, ако друго не ви хрумва.

Спортувайте! Спортът ще ви подейства освежаващо, тъй като, ако ходите на фитнес или някакъв друг спорт, ще се срещнете с нов кръг от хора, а за тялото ви това са нови предизвикателства, които ще го стимулират.

Все едно, че навлизате в един нов свят.

Не е ли вълнуващо?!

Организирайте добре времето си! Никой не се чувства добре, когато е претрупан с работа и има чувството, че от задачи не му остава минутка лично време.

Научете се да различавате кое е важно и кое не чак толкова, направете си таблица и разпределете в нея проблемите по значение – това е ефикасен метод за организиране на деня.

И още нещо - не бъдете роб на мобилния си телефон!

Никой няма да ви накаже, ако за определено време го изключите. Така ще можете да се съсредоточите и по-бързо да свършите работата си./ rozali.com