Георги Миланов е футболист номер едно на България за 2012

Спорт

27-12-2012, 19:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Той стана най-младият носител на приза, Иванов и Манолев са подгласници

Георги Миланов бе избран за най-добър футболист на България за 2012 г. Победителят прие приза си, след като покани идола си Христо Стоичков до него на сцената.

"За мен е чест, да бъда №1 в България. Благодаря на всеки журналист, който е гласувал за мен. Искам да поканя на сцената и най-добрия футболист за всички времена, моя идол - Христо Стоичков. Благодаря на моите съотборници, на големия ни президент Гриша Ганчев. Много съм развълнуван, наистина. Благодаря!", бяха първите думи на Миланов.

Останалите две места на почетната стълбичка се допълниха от втория в анкетата Иван Иванов и третия Станислав Манолев.


Специалната награда за 2012 година взе българският национал и бивш капитан на Астън Вила Стилиян Петров. За най-голям принос за развитието на футбола в България беше отличен Любослав Пенев, а най-красивият гол на 2012 година е на Давид Каядо от Берое. Наградата за феърплей и мъжество отиде при вратаря Стефано Кунчев.

Футболист на А група стана отново Георги Миланов, като негови подгласници останаха Емил Гъргоров и Светослав Дяков. Откритието на сезона е Антонио Вутов от Левски.

Церемонията, която се проведе в столичен МОЛ, започна с атрактивно изпълнение на брейкъри, които на фона на музиката на Шампионската лига и футболна топка, като аксесоар, представиха интересно танцово изпълнение, като до самия край в кратки паузи различни музикални изпълнители разведряваха обстановката.