Няма да има „Бебе на годината”

Животът

28-12-2012, 07:33

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Кампанията пропада заради юридически хватки

За първи път от 13 години насам кампанията "Бебе на годината" няма да се проведе, съобщиха от списание "9 месеца". Медията, която обичайно организира събитието през юли тази година е сменила собствеността си. Прават върху конкурса обаче са били запазени от предишната собственичка - Антония Григорова. Пред Дарик тя също потвърди, че тази година кампанията няма да се състои, но отказа подробности с аргумента, че по-късно ще изпрати официална позиция.

Кампанията „Бебе на годината" се провежда от 2000-та година насам, като по традиция двете бебета - което се е родило последно през старата и първо през новата година, се орисват от известни българи и получават подаръци.
 
Бебе на 2013-а няма да има, потвърди и новият собственик на списанието Христина Николова. Конкурсът няма да се осъществи, защото бившата собственичка запази марката непосредствено след сделката в регистъра по марките. Ако ние направим това събитие, тя ще ни осъди. Поради тази причина няма да има бебе на годината, обясни Николова, цитирана от Дир.бг