Здрасти, аз съм Жерар Депардийо, българин съм!

Животът

28-12-2012, 08:00

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Изкушаваме с чалга и цигани френски звезди

Българският Център за демографска политика е отправил покана до французите Жерар Депардийо и Бернар Арно да станат граждани на България, пише "Дейли мейл".

На френските звезди се обещава "евтин алкохол, бетонни крайбрежни курорти и опитни проститутки".

Според британския вестник майтапчийското писмо до прочутия актьор и до най-богатия човек във Франция, които искат да напуснат родината си заради високите данъци, е форма на протест срещу масовата емиграция от бедната България. Наскоро Депардийо и Арно обявиха, че се преместват в Белгия заради рязкото повишаване на данъчната ставка във Франция до 75 на сто от всички доходи над един милион евро.

В поканата, подписана от ръководителя на Центъра за демографска политика Искрен Веселинов, се посочва, че България е "изключително хубава страна, населявана от интелигентни, работливи и природно надарени хора". В текста се отбелязва, че околната среда и въздухът са чисти, защото в страната "изобщо няма промишленост", пише "Дейли мейл".

Предимствата на България като дестинация на елитни имигранти включват "чалгата, магистралите, метрото, циганите и романтичните изпълнени с бетон курорти с първокласен алкохол от марката "цар Киро" ", цитира писмото британският вестник. В добавка се отбелязват "опитните проститутки и незадължителното плащане на данъци и възможността човек да източи колкото иска от данъчната система". "Нашето население се топи от щастие и ето защо се нуждаем от подкрепление", призовава Центърът за демографска политика двамата богати французи.

По-нататък в текста се подчертава, че през първите месеци на следващата година пребиваващите в емиграция български граждани ще възлизат на два милиона и че до 2050 г. населението на България ще достигне критичния минимум от пет милиона човека.

Копия от саркастичната покана са били изпратени до българския президент, премиер и председател на парламента, пише "Дейли мейл".