Бойко, помагай, всеки ден ни крадат!

Крими

28-12-2012, 09:00

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Рекорд! 30 обира във врачанско село за месец

Само за месец във врачанското село Малорад са извършени над 30 кражби, предаде bTV.

Наглите апаши са посегнали дори на храма, който е оставен без ток.
От злосторниците обаче няма и следа. Потърпевшите, които нееднократно са били обект на посегателства, са загубили напълно вярата си в институциите и държавата. Някои от тях в отчаянието си дори са готови на крайни действия.

Сутринта, преди да изляза за работа, четири човека ми звънят, че са ограбени. Това е тука в последния месец почти всеки ден, изнасят какво къде има, казва кметът на селото Петър Гарвански.

Няма празници за хората от Малорад. Дали защото вече няма какво да се отнесе от полето, но декември се обърнал на ад за живеещите в покрайнините на селото.

Преди два дни баба Тодорка Младенова останала без магаре. И доста умувала дали да съобщи в кметството, да не би да си навлече гнева на крадците.

Крадците не пожалили дори 89-годишен самотник от селото. Взели му две кози и овца. Според дядо Христо извършителите са местни.

За 9 месеца съседка на възрастния старец пък се простила с 9 овце. Безработната жена разчитала само на животните и сега не знае как ще я кара занапред.

Житото почнаха да ми краднат, аз заключих с катинари, уж помагат катинарите, не са се сетили да ги разбият. Два мотора ми земаха от гаража, човек от квартала е, който знае какво имам, но не мога да докажа нищо. Полицията вика „ние сме с вързани ръце, не дават да ги биеме, иначе биха си казали”, казва Наташа Марковска от Малорад..

А където къщите са необитаеми, дори само за през зимата, погромът е тотален. Селскостопанските постройки постепенно остават без талпите, които се крадат за огрев. Заради тях полицията извърши оглед в една от къщите, където има съмнение, че е откаран дървеният материал.

Кметът на селото вече не знае към кого да се обърне за помощ.

Обръщам се към Бойко Борисов и Цветан Цветанов да ни окажат незабавна помощ за охраната на тия възрастни хора в селото, призова Гарвански.