Мубарак пак в болница, състоянието му остава тежко

Свят

28-12-2012, 11:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бившият египетски президент е със счупени ребра и течност в белия дроб

Сваленият египетски президент Хосни Мубарак, който вчера беше прехвърлен във военна болница, страда от плеврална ефузия (течност в белия дроб) и счупени ребра, съобщи официалната осведомителна агенция МЕНА.

Генералният прокурор нареди преди ден прехвърлянето на Мубарак, който през юни беше осъден на доживотен затвор, във военна болница заради влошаване на здравословното му състояние.

Рентгеновите снимки показали, че Мубарак има счупени ребра заради падане в банята на 15 декември и страда от натрупване на течности в мембраните около белите дробове, съобщи агенция МЕНА, позовавайки се на медицински доклад, изготвен по искане на прокурора.

Бившият египетски президент беше приет за кратко в болница на 19 декември за снимка на черепа след падането в банята. Канцеларията на прокурора заяви, че бившият президент ще се върне в затвора Тора в южното предградие на Кайро, след като завърши необходимото лечение.

Здравето на Мубарак, което беше тема табу по време на президентството му, поражда множество спекулации и противоречиви информации след оттеглянето му под натиска на народния бунт през февруари 2011 г.

Няколко седмици след осъждането му през юни и прехвърлянето му в затвора Тора, той получи инсулт и на 19 юни официалната агенция МЕНА съобщи, че се намира в състояние на "клинична смърт".

Медицински източници обаче опровергаха информацията, като заявиха, че Мубарак е в кома.
Източници на силите за сигурност съобщиха, че бившият президент страда от остра депресия, затруднено дишане и високо кръвно налягане.