Мъжът бутнал жената в метрото – шизофреник. Готвят му психиатрия

Асен Цолов може да се озове за 30 дни в клиниката към Ловешкия затвор

Прокуратурата най-вероятно ще поиска 32-годишният Асен Цолов да бъде настанен за 30 дни в психиатричното заведение към Ловешкия затвор.

Мъжът, който по Коледа хвърли върху релсите в метростанция "Люлин" 48-годишна жена, страда от параноидна шизофрения, съобщи БНР.

Разследването срещу Асен Цолов се води от Софийската градска прокуратура, той е обвинен в опит за убийство, обвинение, което според запознати ще затрудни сериозно разследващите, защото трябва да се установи мотивът на престъплението.

32-годишният мъж е с регистрация в психодиспансер, това са установили работещите по случая.

Майката на Асен вече е предоставила на МВР медицински документи, които също доказват тежкото заболяване на сина й.

Въз основа на тях се очаква искането на държавното обвинение да не е за постоянен арест, а за принудително настаняване в психиатрия за изследване и лечение.

След едномесечния му престой ще се направи нова преценка на състоянието му и най-вече на това може ли да носи наказателна отговорност.

48-годишната Анета, която пострада при метростанция "Люлин" на връх Коледа, остава в "Пирогов" още около две седмици. Тя ще се възстановява от счупване на таза и малък вътрешен кръвоизлив.

"Жената е съвсем спокойна, няма някакви проблеми и притеснения", категоричен бе доц. Васил Цанов, ръководител на втора травматологична клиника.

Съпругът на пострадалата жена също е пациент на "Пирогов" и е настанен в кардиологична клиника.

След инцидента със съпругата си той е имал виене на свят и кратка загуба на съзнание, с високо кръвно налягане.