СДВР на лов за пияни ученици по нощите софийски

Мисия София

28-12-2012, 13:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Проверките ще се извършват по разпореждане на кмета Фандъкова

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди на Столичния инспекторат и СДВР да извършат съвместни проверки на столичните заведения за продажба на алкохолни напитки на ученици, съобщават от Столична община.

Разпореждането е във връзка с констатирани случаи през годините на деца, посещаващи обществени места след 22.00 часа, без родител или настойник.

В тази връзка Фандъкова разпореди на директора на Столичния инспекторат и директора на СДВР да създадат необходимата организация за извършване на задължителни проверки в петъчни, съботни, празнични и ваканционни дни и инцидентни проверки през останалите дни.

Проверките ще се осъществяват в питейни заведения, кафенета, дискотеки, обекти за обществено хранене, игрални и компютърни зали, паркове магазини за хранителни и други стоки.

По време на съвместните акции ще се извършва контрол за наличие на лица под 18 години без родител, настойник или упълномощено лице, както и за предлагане, продажба и сервиране на алкохолни напитки на деца.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"