С барбита и колички от БМЧК зарадваха болни дечица

Мисия София

28-12-2012, 14:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Младежкият БЧК радва с подаръци болни дечица

Младежи традиционно посетиха две столични клиники

Българският Младежки Червен кръст връчи подаръци на близо 40 болни дечица.

Зарадвани бяха 20 хлапета от Университетската детска клиника по белодробни болести, както и още около 17 деца от Специализираната болница за деца с онкохематологични заболявания.

Хубавата новина съобщи директорът на Българския Младежки Червен Кръст Атанас Цветански. Подаръците бяха много хубави и скъпи - кукли „Барби”, конструктори, коли, различни играчки от асоциацията „Силви Вартан за България”.

Посещението ни в двете болнични заведения мина като всяка година – и хубаво, и тъжно. Тъжно - че има деца, които по празниците не са си при семействата, а са в болница. И хубаво - от гледна точка на радостта, която се отрази в очите им, заяви Цветански.
През последните може би 10 години е традиция всяка година да посещаваме деца в болнични заведения между Коледа и Нова година, когато всеки празнува със семейството си. Избираме точно този период, за да можем да зарадваме децата по празниците, каза още той.
Младежи от БЧК традиционно посещават тези две столични клиники. Тази година в над 17 области в страната млади доброволци започнаха кампании за набиране на играчки и подаръци и зарадваха много деца в областните детски отделения към болниците.
Искаме да кажем, че по време, когато ние сме си със семействата и празнуваме, има едни хора, които са далеч от своите семейства, които не са в добро здравословно състояние , на които единствената надежда и мечта е да оцелеят. Искаме да им изпратим положителна енергия и да им пожелаем скорошно оздравяване, завърши Цветански.