Над тон храни събраха в кампанията "Купи и дари"

Мисия Бургас

29-12-2012, 06:20

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Въпреки че се провежда преди коледно-новогодишните празници, кампанията цели да подтикне гражданите към благотворителност и социална отговорност през цялата година

Над тон хранителни продукти бяха събрани в кампанията "Купи и дари", организирана за четвърта поредна година от Ротаракт клуб "Бургас – Приморие".

В навечерието на коледните празници над 30 доброволци от клуба, Интеракт клуб "Бургас-Приморие" и Интеракт клуб "Бургас-Пиргос", взеха участие в благотворителната инициатива, провела се в магазините на световни търговски мар в града Кампанията дава възможност на гражданите, докато пазаруват за семействата си, да купят хранителни продукти и за хора в неравностойно положение.

На 27 декември със съдействието на Български червен кръст - Бургас събраните хранителните продукти бяха дарени на десетки бургаски семейства в тежко социално положение.

Те изказаха своята най-искрена благодарност към гражданите на Бургас, включили се в акцията и си пожелаха предстоящата 2013 г., да бъде успешна за тях и догодина да не се нуждаят от дарения, а те самите да помагат при нужда.

"Никой не е застрахован!" - това са думите на Добромир - мъж на средна възраст, с две висши образования – икономика и право. За нещастие преживява инсулт, вследствие на което е трудноподвижен, има говорен дефект и е напълно нетрудоспособен.

За кратко време животът на Добромир се преобръща и днес вместо директорска заплата получава социална помощ. Добромир благодари през сълзи за стореното добро докато разказва житейската си история.

Въпреки че се провежда кампанийно преди коледно-новогодишните празници, "Купи и дари" цели да подтикне гражданите към благотворителност и социална отговорност през цялата година. "Благодарим на всички, които участваха, както и на нашите партньори! Нека бъдем по-добри, не само по Коледа, а през цялата година!" – призоваха организаторите на кампанията.