Гласове внушили на Асен да убие в метрото Анита

Съдът го изпрати за експертиза в психиатрията в Ловеч

Вътрешни гласове накарали столичанина Асен Цолов, на 32 г., да убие в метрото и той им се подчинил, блъскайки Анита под релсите на влака, съобщи директорката на психиатричната болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава  Гълъбова, позовавайки се на неговото обяснение в полицията.

На 25 декември около 16 ч. той блъсна чакащата на спирката на метрото в "Люлин" Анита Владимирова под влака. Жената падна под колелата и само щастлива случайност я спаси от прегазване и попадане върху контактната мрежа.

В момента тя е в болница със счупване на таза и травми по гръбначния стълб, но в стабилно състояние. Ужасен и притеснен от инцидента, съпругът й вдигна кръвно и също бе приет в "Пирогов".

Цолов е обвинен в опит опит за убийство, тъй като съвсем умишлено е блъснал жената с ръце в гърба, за да падне под влака, обясниха от прокуратурата.

Владимирова обаче е случайна жертва. Гласовете просто са го накарали да убие, без да посочват кого. Цолов бил освидетелстван, че страда от параноидна шизофрения още през 2002 г., а през 2010 г. е лежал в Курило.

Докато баща му бил жив, пиел редовно лекарствата си, получавал кризи, но няма регистрирани агресивни действия. Сега слабият и дребничък мъж живее само с възрастната си майка в дома им в "Люлин" 8 и лекарите предполагат, че е спрял хапчетата тъй като никой не го контролира дали ги взема.

Съдът снощи го изпрати за 30 дни в психиатричната болница в Ловеч, където трима лекари ще изготвят съдебно-психиатрична експертиза в какво състояние е бил по време на престъплението.