Контролни пунктове ще пазят хората на "Бетенберг" в празничната нощ

Мисия София

29-12-2012, 09:41

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

12 КПП-та ще контролират хората, влизащи в загражденията на 31.12.

Сцената за новогодишния концерт на площад "Батенберг" в София ще бъде заобиколена от 12 контролни пункта.

Всеки, който избере да посрещне 2013 г. на открито там, ще трябва да мине през някой от КПП-тата за щателна проверка. Целта е хората да не се появят пияни на концерта, както и да не носят алкохол в стъклени бутилки и пиротехнически средства. Пиячката може да се консумира само от пластмасови шишета и чаши.

Както всяка година, концертът "Сцена под звездите" ще започне точно в 22 ч на 31 декември и ще бъде излъчван директно по БНТ. Партньор на събитието е Столичната община, която и съфинансира подготовката и реализацията му с 50 000 лв., а други 30 бона отиват за украса. Водещи на шоуто ще бъдат Мария Силвестър и бившите "Братя Мангасариян" Силвестър Силвестъров (Зюмбюл) и Александър Сано (Среброто). Саундтракът на купона на жълтите павета ще бъде осигурен от Графа, Акага, Берковската духова музика, Гуна Иванова, Йорданка Христова и финалисти от X Factor.

Столичният инспекторат ще следи за незаконна търговия с алкохол по време на концерта, а наета от организаторите охранителна фирма ще отговаря за пиротехниката. На място ще има и 3 лекарски екипа - зад сцената, до БНБ и до сградата на бившия Партиен дом. За да не газят столичани тревата зад площада, тя ще бъде оградена с твърди парапети.Столична община се е постарала да обезопаси максимално мястото.

Паралелно с шоуто ще тече и конкурс за най-добър костюм и маска като за най-колоритните образи са предвидени награди. Toчно в полунощ ще започне традиционната празнична заря, а спектакълът ще приключи в 1 ч с изпълнения на танцови ансамбли и циркови артисти.

Заради концерта ще бъде забранено  паркирането на автомобили до 6 часа на 2 януари. От 21 часа днес до 6 часа на 1 януари е забранен престоят на автомобили по ул. "Дякон Игнатий" между бул. "Цар Освободител" и ул. "Аксаков". Ограничения ще има  и по ул. "Раковски", "Бенковски", "Княз Александър Първи" и "Леге".