Почина студентката, изнасилена в градския транспорт

Животът

29-12-2012, 09:50

Снимка:

БГНЕС, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Индийската студентка бе нападната от шестима пияни на 16 декември

23-годишната индийка, станала жертва на групово изнасилване и тежък побой в автобус в Делхи, починала в болница в Сингапур, където бе приета за лечение в тежко състояние.

Жестокото нападение над студентката по кинезитерапия, извършено на 16 декември в градския транспорт на индийската столица, предизвика вълна от протести в цялата страна, някои от които прераснаха в сблъсъци, предава БТВ.

Шестимата нападатели изнасилили младата жена в автобус, а после я пребили с метални прътове. Накрая я изхвърлили от возилото, заедно с младия мъж, който я придружавал и който изобщо не могъл да се намеси. От насилието и побоя индийката получила тежки чревни увреждания. Тя е разказала какво се е случило в автобуса и така е потвърдила показанията на спътника й.

Разследването показа, че шестимата насилници били пияни, когато превзели автобус, който не бил на работа във въпросния ден. Те обаче потеглили с него и по пътя качили двойката, която си мислела, че това е редовен автобус на градския транспорт. Последвало насилието, което потресе Индия.

Обикновено в страната изнасилванията остават незабелязани, но този път нападението над студентката породи най-яростните протести в Делхи от средата на миналата година насам, когато хората излязоха по улиците, за да демонстрират срещу корупцията в редиците на управляващите.

По данни на полицията само в Делхи на всеки 18 часа се получава сигнал за изнасилване. По тази причина местните наричат столицата „град на изнасилванията”.