Мъри иска Мболи

Спорт

29-12-2012, 10:02

Снимка:

plovdiv.utre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Набеляза си играчи от Го Ахед, Дордрехт и Де Граафшап

Треньорът на Ботев Пд Станимир Стоилов иска бившия вратар на Славия и ЦСКА Райс Мболи на Колежа, твърди "7 дни спорт".

26-годишният алжирски национал е другият вариант за този пост на стадион "Христо Ботев", освен българския национал Владислав Стоянов, за когото вече се водят преговори. 25-годишният страж на Шериф Тираспол има договор с молдовския шампион до лятото и пловдивчани трябва да се договорят с настоящия му клуб или след Нова година да подпишат предварителен договор с него, който да влезе в сила след края на сезона, пише Sportline.bg.

Според запознати тези дни ръководството на жълто-черните планира да стартира преговори и за Мболи. Мъри иска да бъде привлечен качествен вратар и от стадион "Христо Ботев" ще направят всичко възможно да си осигурят услугите поне на единия измежду Стоянов и Мболи.

Футболисти от три холандски отбора също са попаднали в полезрението на Ботев Пловдив за зимната селекция на тима, пише на свой ред "Тема Спорт". Става въпрос за играчи от Го Ахед Ийгълс, Дордрехт и Де Граафшап. И трите тима се състезават във втора дивизия.

Набелязаните футболисти са между 20 и 22 години. Подвизават се на постовете централен защитник, офанзивен полузащитник и крило. Идеята на старши треньора Станимир Стоилов е била да ги гледа на живо преди седмица, но личен ангажимент му е попречил да пътува до Ниската земя. Въпросните състезатели, чиито имена засега се пазят в тайна, са били гледани обстойно от Мъри на дискове.

 Досега "канарчетата" подписаха само с левия бек Веселин Минев. Ръководството на Ботев Пд преговаря и с Лудогорец за двама футболисти - Михаил Александров и Шоко. Очаква се да има развитие по тяхното привличане в първите дни след Нова година. Идеята на Стоилов е от сегашния отбор да използва само 3-4 футболисти, а останалите да бъдат нови попълнения.