Китайски работници с отчаян зов за помощ

Животът

29-12-2012, 12:05

Снимка:

Profit.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Американка откри шокиращо писмо, скрито в украса за Хелоуин

Докато разопаковала украси за Хелоуин, купени миналата година, американката Джули Кийт се натъкнала в опаковката на писмо, написано от китайски работник и сложено в стоката с надежда да бъде предадено на Организацията за защита на човешките права, пише Profit.bg.

Писмото е написано на английски и започва така: „Господине, ако си купувате този продукт, моля бъдете така добър да препратите това писмо до Организацията за защита на човешките права. Хиляди хора, които са преследвани от Комунистическата партия ще бъдат благодарни и ще ви помнят вечно.”

„Много съжалявам, че писмото е стояло една година без да отворя опаковката,” казва Джули.

В писмото човекът пише още: „Хората, които работят в тази фабрика, работят по 15 часа на ден без почивен ден. Ако не работят ще бъдат измъчвани и ругани. Заплащането е почти никакво – 10 юана за месец.”

Жената публикувала писмото във Facebook. Тя на няколко пъти се опитала да се свърже с организацията Amnesty International, но не успявала.

Тогава тя помолила журналистите за помощ. В момента от организацията Human Rights Watch разследват автентичността на писмото, за което се предполага, че идва от точно определен трудов лагер в Китай.

Джули Кийт казва, че вече се опитва да не пазарува неща, произведени в Китай, но това се е оказало невъзможно, тъй като, по думите й,  90% от нещата в магазина са произведени там.