Скромни съперници за Ботев в Кипър

Спорт

29-12-2012, 16:31

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петър Боев

Всичко от Автора

Канарите срещат Ростов, Корона (Киелце) и Слован (Либерец) в контроли в Агия Напа

Ботев ще играе контроли със сравнително скромни съперници по време на втория си подготвителен лагер в кипърския курорт Агия Напа. Спортно-техническият щаб на канарите е постигнал принципна договорка с тимове от елитните първенства на Русия, Чехия и Полша, но въпросните отбори се намират в долната половина на съответното класиране, провери Plovdivutre.bg.

Става въпрос за руския Ростов, чешкия Слован (Либерец) и полския Корона (Киелце).

Най-класен от изброените тимове изглежда Ростов, който се намира на 11-о място от 16 отбора в доста силната за нашите представи руска Висша лига.

Поляците от Корона, които извъртяха един спаринг с Ботев и миналата зима, сега заемат 13-о място в класирането (от 16 отбора). С най-предно подреждане е Слован (Либерец) – 9-а позиция, също от 16 тима.

Спортният директор на Ботев Сашо Александров заяви, че точната програма на отбора ще бъде обявена в официалния сайт, едва когато бъдат подписани договори с всички спаринг партньори. Очаква се в Кипър възпитаниците на Мъри Стоилов да играят поне 4 мача, но при добро стечение на обстоятелствата ще се търси дата и за 5-а контрола.