Какво е най-добре да работят жените през 2013-а?

Животът

30-12-2012, 09:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

"Форбс" посочи най-добрите женски професии за следващата година

Лекарската професия ще бъде най-добра за жените в САЩ идната година, предрича американското сп. "Форбс" в своя класация.

Тя е направена на базата на равнището на доходи, търсенето на специалисти, потенциала за растеж на заплатата, а също по наличието на представители от различните професии, които са доволни от работата си.

Около 60% от лекарките се оказали доволни от работата си. Средната заплата за представителките на тази професия е 121 000 долара годишно.

Втори са специалистките в здравеопазването - медицински сестри, фармацевтки, диетоложки. От своята работа са доволни 52% от представителките на тези професии, които гарантират среден годишен доход от 70 000 долара.

Трета позиция заемат жените учени в медицината, от които 56% са доволни от работата си, а доходът е 76 000 долара.

Специалистките от здравеопазването са на по-висока позиция от тях, макар с по-ниски заплати, заради големия брой свободни места в тяхната сфера – 141 000 бройки средно на година.

В първата петица попаднаха също юристките и съдийките. При юристките доходите достигат 112 000, но те са на четвърто място заради невисокия потенциал за растеж на заплатата – само 10 процента. Докато в първата тройка този показател е в рамките на 26-36 процента.

В класацията попаднаха и такива професии като инженерка от нефтената промишленост, психоложка, ръководителка в предприятие, консултантка, ръководителка в сферата на образованието.