Изпращаме 2012-a с 3000 изстрела

Мисия Пловдив

30-12-2012, 13:09

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Гърмежите ще проехтят в небето над Пловдив навръх Нова година

Близо 3000 изстрела ще проехтят в небето над Пловдив навръх Нова година. Зарята е уникална и се организира за пръв път от общината, съобщи за Дарик кметът Иван Тотев. Зарядите ще бъдат изстреляни от Бунарджика и Сахат тепе. При ясно време пищните светлинни букети, водопади и хризантеми ще се виждат не само от територията на Пловдив, но и от съседни населени места.

Тази година градската управа включи в празничната си програма както млади пловдивски таланти, така и известни български изпълнители. Концертът на Графа е днес от 18 часа.

Програмата на  площад „Стефан Стамболов" утре ще започне в 22.00 часа с изпълненията на Скилър, Лилана и балет. Веднага след тях на сцената ще изгрее още една звезда - Мария Илиева.

За първи път на телевизионна стена в центъра на Пловдив ще бъде излъчено пряко Новогодишното обръщение на президента на Република България Росен Плевнелиев.

След него небето на Пловдив ще бъде озарено от празничната заря, а танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Тракия" ще поведат традиционното българско хоро. Празничната програма на площада продължава с изпълненията на група „Мери бойс бенд" и ди джей.