17-годишен е един от убийците на старата жена в София

Крими

30-12-2012, 14:16

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Двама криминално проявени са арестувани за зверството

Двама души са арестувани за жестокото убийство на 85-годишна жена в столицата, съобщиха от СДВР.

Това са 17-годишният Даниел и 20-годишният Марио, които са криминално проявени. Първият е бил задържан за хулиганство, а Марио за кражби и наркотици. Той е излязъл от затвора на 26 ноември, след като е изтърпял присъда.

"На 29 декември в 7:55 часа през телефон 112 в СДВР е получен сигнал от млада жена, която съобщава, че отивайки да види баба си, живееща в кооперация в района на Петте кьошета, намира входната врата отворена и баба си починала. Възрастната жена е имала видими следи от насилие", съобщи заместник-директорът на СДВР Христо Терзийски. Огледът на място установява, че входната врата не е разбита. Направената в Съдебна медицина аутопсия на 85-годишната жена показва, че тя е починала вследствие на множество рани. Жената е получила тежка черепно- мозъчна травма, счупени са й няколко ребра. Налице са и охлузвания по шията и следи от твърди предмети по пръстите на ръцете.

Целта на момчетата е била да откраднат златните накити на възрастната жена, обясни Георги Тотков, началник на сектор "Убийства" в СДВР.

Те са откраднали два златни пръстена, мобилен апарат и една верижка. В заложната къща те са успели да предадат пръстените, които тежат около 8 грама общо и за тях са получили 240 лева, които са си разделили по равно и всеки е получил по 120 лева.

Марио и Данаил са се познавали от преди и са се движили в една компания. Преди няколко седмици Марио заедно с майка си е отишъл да чисти дома на възрастната жена, чистили са няколко дни и Марио е успял да спечели доверието й и така влиза заедно с Даниел вечерта на 28-ми декември, като самата жена го е пуснала в дома си. Никой от съседите не е чул нищо, допълни Тотков.

На двамата извършители са повдигнати обвинения за извършено убийство в съучастие в условията на предварителен сговор. Те са задържани за 72 часа, след което ще бъде внесено искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".