Хайки по нощните заведения в столицата

Мисия София

30-12-2012, 17:20

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Инспектори проверяват за малолетни и дали се пуши

Нощни хайки ще държат на тръни собствени на заведения по време на празниците. Инспектори ще следят дали в кръчмите се подвизават непълнолетни без придружител, продава ли им се алкохол, както и дали се спазва забраната за тютюнопушене.

По заповед на кмета на София Йорданка Фандъкова екипите на Столичния инспекторат и на СДВР проверяват заведенията след 22 часа, съобщи bTV.

"От 300 до 1 500 лв. е първата санкция, след това има втора – 1 500 до 2 500 с предложение за затваряне за заведението", обясни Трифон Георгиев, началник на сектор „Контрол на търговската дейност” в инспектората.

В хода на проверката инспекторите се натъкнаха на 17-годишна ученичка, която е без придружител в столично заведение. Тя не отговори на въпроса защо е без придружител. "Честно да ти кажа няма да ти отговоря", беше краткият й коментар.

От столичния инспекторат съставиха акт за нарушение на управитепя на заведението. Размерът му ще се определи от общината.

В няколко столични клуба снощи пък очакваха проверки дали се спазва забраната да не се дими в затворените пространства, видя репортер на Sofiautre.