Цветанов дойде, видя и протестите в Банско приключиха

Региони

30-12-2012, 17:37

Снимка:

община Банско

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Трети ден блокада за Банско

В третия ден блокадата в курорта падна

В третия ден на блокада Банско прекрати протестите, с които затвориха пътя за града и за Гоце Делчев с искания за втора кабинкова линия и нови писти, предаде БГНЕС.

След като вчера шефката на парламента Цецка Цачева подкрепи местните, днес на място пристигна и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Той каза, че днес е видял толкова много деца да карат ски, но за да се стигне до пистите се чака час и половина, което не е нормално.

България има 220 километра писти, докато всеки курорт в Австрия и Швейцария имат по 1200 километра. По-добре хората да протестират тук, за да имат работа, отколкото да идват в София, каза Цветан Цветанов. След като протестиращите му дадоха думата министърът ги помоли да преустановят блокадата, тъй като идвайки насам видял огромния трафик към зимния курорт.

Вицепремиерът гарантира на протестиращите, че исканията им ще бъдат разгледани, а гаранция за това е било и вчерашното присъствие в Банско на Цачева.

След кратко съвещание Инициативният комитет, в който участва и вътрешният министър, кметът на Банско обяви, че преустановяват блокадите на пътя и ще търсят други начини на протест, и очакват благоприятно решение от държавните институции.

На днешния протест новост бе, че облечени в типичните банскалийски носии двама местни бяха разкрили подкрепителен пункт, от който всеки от около 350-те протестиращи можеше да си вземе чаша вино.