Роми набиха семейство с дете пред магазин в Ботевград

Крими

30-12-2012, 17:58

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Шестима души са задържани за инцидента

Кавга между семейство и млада ромка прерасна в сбиване пред магазин „Кауфланд” около обяд в Ботевград, съобщиха от МВР. Тя била потушена от граждани и охраната на хипермаркета, но по-късно пристигнали други роми, които раздали собствено "правосъдие".

Мъжът, жената и детето били набити, а докато дойде полицията нападателите избягали.

"От направените справки и от прегледаните видеозаписи е видно, че е възникнал спор между семейството българи и една жена от ромски произход. Спорът е бил предотвратен от граждани и един охранител на магазина. По-късно обаче нахлули четирима мъже от ромски произход, които са продължили инцидента, който е прераснал в побой. Сигнал за инцидента е получен в Районното управление „Полиция” в Ботевград. Полицаите са действали незабавно, но пристигайки на място нападателите са се били оттеглили. След кратки издирвателни мероприятия в момента са задържани и шестимата извършители на деянието, каза комисар Николай Николов", директор на Областната дирекция на МВР-София

Четирима мъже и две жени са задържани за побоя. Четирима от тях са криминално проявени, като единият по прякор Мусата е с многократни осъждания. Другите са с регистрации за кражби и грабеж.