Лампард измъкна Челси от ада в Ливърпул

Спорт

30-12-2012, 18:09

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Евертън поведе, но загуби с 1:2 домакинството на лондончани

Франк Лампард измъкна Челси от ада в Ливърпул. Острието на лондончани вкара два гола за успеха с 2:1 срещу Евертън в мача от 20-ия кръг на Висшата лига, пише Sportline.bg. Домакините поведоха с попадение на Стивън Пиенаар още във 2-ата минута, а след това на три пъти уцелиха и гредите. Лампард обаче се разписа в 42-ата и 72-ата за успеха на столичани. Това може да са едни от последните голове на нападателя с екипа на Челси. Франк Лампард не получи предложение да поднови договора си с клуба и се очаква през зимния трансферен прозорец да си тръгне.

"Карамелите" изненадаха неприятно своите гости още във 2-ата минута, когато Фил Ягиелка проби по десния фланг и центрира в наказателното поле към Виктор Аничебе, който засече с топката с глава и тя се отби в гредата, а след това Стивън Пиенаар от точката на дузпата разстреля Петър Чех за 1:0. Играчите на Дейвид Мойс продължиха да играят добре и в 9-ата минута изстрел на Никица Йелавич от пряк свободен удар срещна дясната странична греда на вратата, пазена от Чех.

Едва в 27-ата минута "сините" от Лондон създадоха първото си голово положение, но стражът на домакините Тим Хауърд отрази удара на Хуан Мата. Последваха пропуски на Ашли Коул за Челси и Йелавич за Евертън, за да се стигне до 42-ата минута, в която Франк Лампард засече с глава центриране на Рамирес и изравни за 1:1.

На почивката Петер Чех, който записа своя мач номер 400 за Челси, бе заменен от Рос Търнбул, като според предварителните информации чехът е получил травма в глезена. И без него обаче гостите се активизираха и тръгнаха да търсят победата. На два пъти Тим Хауърд спаси силни изстрели на Фернандо Торес. В 70-ата минута гредата се оказа верен помощник на гостите за трети път след удар на Йелавич с глава. Само две минути по-късно Удар на Мата бе избит от Хауърд, но Лампард не сгреши при добавката и направи обрата пълен за 1:2. Така 34-годишният халф се превърна в герой за Челси. До края на мача "сините" запазиха преднината си и си тръгнаха с важни три точки от Ливърпул.

След успеха си Челси се върна на третото място с актив от 38 точки, докато Евертън завършва 2012 година на шеста позиция с 33 пункта.