3,2,1... Потрайте още малко!

Животът

31-12-2012, 14:45

Автор:

Луиза Божинова

Всичко от Автора

Готови ли сте за "новото начало"?

След като мине Коледа, хората се връщат за няколко дни към предишния си ритъм на живот, докато изтрезнеят, и започва бурната подготовка за последния от тазгодишните празници - посрещането на Новата година и изпращането на предходната.

През древността римляните определили за начало на годината първи януари и оттогава тази дата остава непроменена.

Нова година не е религиозен празник, но е върхът на забавлението. Всички я посрещат различно. Някои твърдят, че това е семеен празник и празнуват с роднини. Приготвят богата вечеря, както на коледните празници. Други се отдават на празненства с приятели, по заведения или на домашно.

След словото на президента, пускането на зарята в 00:00 часа и пукването на шампанското, всички си разменят пожелания, чупят баницата с късмети и "виждат" какво им вещае новата година.

На площада във всеки град се е заформило хоро, гърми музика, кметът се кани да изнася реч, а когато загърми зарята, всички се втурват да си правят снимки и да крещят: "Честита нова година". После купонът продължава до зори. Все пак това е краят на една година и началото на нова - моментът, в който трябва да започнем "на чисто".

Празниците са за забавление и пълноценна почивка. Насладете се на усмихнатите дни в живота, запазете хубавите си спомени, а лошите оставете в изминалата 2012. Започнете едно ново начало, като си обещаете да станете по-добри. Успех!