Вълшебна напитка срещу махмурлук

Бургас Лайф

31-12-2012, 06:00

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спасение от махмурлука? Виж как

Тя е напълно натурална, все още не особено позната у нас, но бликаща от здравословни качества

Няма как през новогодишната нощ градусите на настроението да не се покачат не без участието и на алкохолните напитки и безчетните наздравици за още по-пъстра и пълноценна 2013 година.

Само че горната ведра подредба на събитията много често завършва с доста главоболия, започващи още със събуждането от сън на следващия ден и мотаещи здравия ни разум часове наред. Затова нека поограничим досадните последствия от махмурлука с една напълно натурална, все още не особено позната у нас, но бликаща от здравословни качества напитка под името кокосова вода.

Най-лесно ще я открием в специализираните био магазини, а ето ги и основните характеристики относно нейните свойства и състав.

* Самата кокосова вода е прозрачна течност и се намира в младите, още зелени кокосови орехи. Тя е ценен източник на витамин C, витамините от група B, магнезий, калций, фосфор, желязо, калий и натрий.

* Тя спомага за бързата хидратация на тялото, която е възпрепятствана именно при консумацията на алкохол.

* Подобрява перисталтиката на червата и подсилва имунитета, като ни предпазва от бактериални и вирусни инфекции.

* Регулира телесната температура.

* За разлика от високомасленото кокосово мляко и масло, кокосовата вода почти не съдържа мазнини и захари, а приятният й сладък вкус в комбинация с оскъдните калории – я прави чудесен наш спътник в балансирания ни хранителен режим./edna.bg