Гореща оферта: Чифт ботуши с подарък самолетен билет до Венеция

Парите

31-12-2012, 07:30

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

От януари старт на шопинг вакханалии. Цените паднаха до -50% още през декеври, веднага след това - супер разпродажби

Супер оферта като тренировка за януарското пазаруване обяви магазин за обувки на "Александровска". Самолетен билет до Венеция е подаръкът за всеки клиент, който си куши чифт дамски или мъжки обувки от тазгодишната колекция на марката.

Бургазлии отсега предвкусват големия старт на шопинг вакханалиите през януари. Намаленията започнаха още в края на ноември, но все още те са повече частични, а разпродажбите се случват само на стока с дефекти и на много стари колекции. В празничния декември намаленията достигнаха до -50%, но истинските разпродажби тепърва предстоят, убедени са заклетите шопинг маниаци.

Ярките табели с големи рекламни послания за намаления до 50 на сто привличат клиенти като магнит в по-големите вериги за евтини и непретенциозни дрехи за шир потреба.

Привлекателни оферти за повече от 30 на сто отстъпка в цената на този етап остават частичните намаления в по-добрите магазини на търговски центрове за дрехи. Там без лъжа и измама има определен сектор за стоки на половин цена, които са зле продадената част от миналогодишни колекции, или добре изглеждащи модели от колекция, в която повечето номера са изчерпани и са останали конкретни, не особено търсени номерации. 

В големите търговски вериги, където има позиционирани магазини на световно известни  марки, намаленията ще започнат по определен график, след предварително обявена разпродажба. 

При тази фирмена политика има далеч по-голяма сигурност, че закупената на нищожна цена стока, всъщност е хубава и актуална, а не част от 10-годишна колекция.

За жалост, въпреки че в повечето европейски държави тези разпродажби вече започнаха в Бургас се очаква те да се случат в началото на януари, но не и преди това.

Бургаските жени чакат с нетърпение големите намаления, но това не им пречи да пълнят големите търговски центрове още от началото на декември, въпреки високите цени, показа репортерска проверка.

Статистиката от 2011 година сочи, че независимо от различния ни социален статус, българите се нареждат в челната тройка сред на най-харчещите пари сезонно за дрехи и дръкулки, спрямо представителите на останалите страни членки на ЕС.

Въпреки многократно по-високия си стандарт западните хора отдавна живеят на принципа, че гардеробът се обновява и попълва единствено от разпродажба на разпродажба. В останалото време се купува само при крайна нужда. Защото по време на сезонните намаления, когато започва голямото разчистване на магазините от стари колекции, човек може да се сдобие с качествени и хубави неща на двойно, тройно, че понякога и петорно по-ниски цени.