Пищна заря в небето над Пловдив в Новогодишната нощ

Мисия Пловдив

31-12-2012, 09:23

Снимка:

Фейсбук

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мария Илиева, Скилър, Лилана и фолклорен ансамбъл "Тракия" ще ни веселят на площада

Близо 3000 изстрела ще бъдат изстреляни от Бунарджика и Сахат тепе в небето над Пловдив навръх  Нова година. Зарята е уникална и се организира за пръв път от общината, съобщи кметът инж. Иван Тотев. При ясно време пищните светлинни букети, водопади и хризантеми ще се виждат не само от територията на Пловдив, но и от съседни населени места.

Тази година градската управа включи в празничната си програма както млади пловдивски таланти, така и известни български изпълнители, които да привлекат хората на площад „Стефан Стамболов“.

Програмата ще започне в 22.00 часа на площад „Стефан Стамболов“ с изпълненията на Скилър, Лилана и балет. Веднага след тях на сцената ще изгрее още една звезда - Мария Илиева.

За първи път на телевизионна стена в центъра на Пловдив ще бъде излъчено пряко Новогодишното обръщение на президента на Република България Росен Плевнелиев.

След него небето на Пловдив ще бъде озарено от празничната заря, а танцьорите от Фолклорен ансамбъл „Тракия“ ще поведат традиционното българско хоро. Празничната програма на площада продължава с изпълненията на група „Мери бойс бенд“ и с ди джей.

 

Ето и празнична Новогодишна програма по часове:

22.00 ч. - Скилър, Лилана и балет

22.45 ч. - Мария Илиева

23.45 ч. - Фолклорен ансамбъл „Тракия”

00.30 ч. - Група „Мери бойс бенд”