Нова година на площада? А защо не!

Животът

31-12-2012, 11:30

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Вижте кой, къде и кога ще ни забавлява на открито в Новогодишната нощ

С празнични тържества и концерти ще бъде посрещната Нова година в по-големите градове на страната.

В София по традиция с новогодишния концерт "Сцена под звездите" столичани ще изпратят старата 2012 година и ще посрещнат Новата година. Събитието ще се проведе на пл. "Княз Александър I" от 22.00 ч. днес и ще продължи до 01.00 ч. на 1 януари.

В програмата ще вземат участие Йорданка Христова, Ирина Флорин, Графа, АКАГА, Берковската духова музика, Гуна Иванова, Ангел и Моисей, Богомил, Рафи, а водещи на шоуто ще бъдат Мария Силвестър, Силвестър Силвестров и Александър Сано.

Традиционният новогодишен концерт, който община Варна организира на площад "Независимост", ще бъде с участието на фолклорен ансамбъл „Магда Пушкарова“, народните певци Величка Станева и Георги Германов и варненската поп певица Десислава Добрева.

Настъпването на Новата 2013 година варненци ще посрещнат с фолклорен ансамбъл "Девня", а гвоздеят на програмата ще бъде бившият вокалист на Rainbow и Deep Purple Джо Лин Търнър. След него ще пее Миро, а от 02.50 часа последен на сцената ще се качи DJ Тони Рей от Румъния. Концертът започва в 22.30 часа.

Новогодишният концерт на община Бургас започва в 23.00 часа на площад "Тройката" като в него ще участват група П.И.Ф., Любо Киров и ПФА „Странджа”. Тази година водещ на концерта ще бъде Георги Мамалев.

Община Велико Търново също организира посрещане на Новата година под звездите. Новогодишната програма ще бъде водена от Наско от "БГ радио", а в нея участие ще вземат Денислав Кехайов - фолклорна танцова формация, поп-фолк изпълнителят Константин и група "БТР".

Освен празничната програма обаче търновци ще могат да вдигнат наздравица с кмета на общината и със своите съграждани и гости, като за целта са осигурени 1 т. бира, 10 печени прасета, 1000 баници с късмети, 1000 вафли, 200 л. червено вино.

В Стара Загора пък ще посрещнат Нова година пред общината в компанията на певицата Нели Петкова.

С празничен концерт-спектакъл на ансамбъл „Пирин” и пищна заря ще отбележи настъпването на новата 2013 година община Благоевград. Популярните музиканти от фолклорния ансамбъл ще излязат на откритата сцена на площад "Георги Измирлиев" точно един час преди настъпването на новата година и ще предложат на жителите и гостите на Благоевград богата програма от традиционни ритми и празнично настроение.

Като част от празненствата, своите песни ще представят Георги Гоцев, Руска Стоименова, Иван Гоцев, Кирил Костов, Стойка Германова, Димана Боянова, Стоян Джельов, Надя Андонова, Павлина Теова, Елена Валеова, Захари Костов, Христо Бачев и Йорданка Гунчева.Водещ на новогодишния концерт ще бъде известният актьор Николай Кимчев, а за всички гости на спектакъла ще има и по чаша червено вино.

Новата 2013 година ще бъде тържествено посрещната и на площад "Севтополис" в Казанлък. От 23.00 часа тази вечер площадът ще бъде огласен от празнична музика, като в народното веселие на пл. „Севтополис“ участие ще вземат оркестър „Приятели“ с ръководител Николай Кабаиванов и солист Ирена Неделчева.

Народно веселие "Честита Нова 2013 г." се организира в Смолян. Тържеството ще се проведе на пл. „България”–Амфитеатъра от 23.00 часа. За празничното настроение ще се погрижат с изпълненията си танцьори, певци и музиканти от фолклорен ансамбъл "Родопа" и оркестър "Фолкдинастия" на Нешко Нешев. С чаша червено вино и новогодишна заря родопчани и гостите на града ще се поздравят с новата 2013 г.

Кметът на община Ямбол Георги Славов кани жителите и гостите на града на празнично веселие по случай настъпването на новата година. Програмата ще започне в 23,15 часа на площада пред община Ямбол с изпълнения да духовия оркестър. След поздравителното слово на кмета и празничните илюминации в първите мигове на 2013 година, програмата ще продължи с изпълнения на оркестър "Марица".

От 23.00 часа на площада във Видин общината организира тържествено посрещане на Нова година.

В Пловдив празненството ще започне от 22.00 часа на площад "Стефан Стамболов".