По-висок ток – повече сексапил

Животът

31-12-2012, 10:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

sofiautre

Всичко от Автора

Колкото по-висока е обувката, толкова по-секси е дамата, установиха британски учени

Хиляди жени ще надянат високи токчета за новогодишните партита, но явно болката си струва, защото те наистина им помагат да изглеждат по-добре.

Ново проучване установи, че ултрависоките токчета правят жената по-сексапилна, отколкото ако е с равни обувки, дори ако мъжът не вижда лицето или фигурата й.

Високите обувки правят жените по-привлекателни, защото "засилват женствеността", променяйки начина, по който жената движи задните си части, бедрата и краката и подчертавайки извивките на тялото й, установиха изследователи от университета в Портсмут, Великобритания.

Колкото по-висока е обувката, толкова по-сексапилна е дамата. Според учените "изборът на партньор" е основната причина, поради която жените предпочитат да носят високи токчета. Но жените на високи обувки се възприемат като по-привлекателни и от другите жени, така че много представителки на нежния пол избират токчета, за да сринат женската конкуренция.

Жените участнички в изследването имали средно десет чифта токчета и ги носели поне веднъж седмично. Те били снимани да ходят четири минути с равни обувки и с обувки с 6-сантиметров ток. За да избегнат върху привлекателността да влияят други фактори, изследователите разрешили на съдиите да виждат само светлосенки, докато жените ходели.

Журито, в което участвали както мъже, така и жени, дали оценките си, след като изгледали 30-секундни видео клипове на жени с ниски и високи обувки.

Всички жени били преценени като по-привлекателни, когато носели високи токчета.

"Дамите на високи токчета се движат по начин, който е много по-характерен за женската походка. Резултатите потвърждават мнението, че носенето на високи обувки помага на жените да изглеждат по-привлекателни. Модата по своя характер е ефимерна, но модата, която трае дълго, като високите токчета, подчертава специфичните полови аспекти на тялото", посочват учените.