Bulgariautre: кой, къде, кога

Общество

31-12-2012, 18:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Предстоящите събития в страната през първия ден на 2013 година

София
От 9.30 часа на Васильовден в патриаршеската катедрала "Свети Александър Невски" ще бъде отслужена архиерейска Света Литургия. Тя ще бъде водена от Негово високопреосвещенство митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф.

От 10.15 часа на главния вход на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" ще се проведе кратък брифинг с информация за случите, които са постъпили през празничната нощ.

Пловдив

От 9.30 часа в митрополитската катедрала "Света Марина" на град Пловдив архиерейска Света Литургия ще оглави Негово високопреосвещенство Пловдивски митрополит Николай. След Литургията митрополит Николай в съслужение с духовници от Пловдивската епархийска църква ще отслужи празничен новогодишен молебен за здравето и благоденствието на православния български народ.

Варна

От 9.30 часа в катедралния храм на Варна Негово високопреосвещенство Варненски и Великопреславски митрополит Кирил, наместник-председател на Светия Синод на Българската православна църква, ще оглави Василиева Света Литургия. След Литургията митрополит Кирил ще отслужи празничен новогодишен молебен за здравето и благоденствието на православните християни в епархията и целия български народ.