2013 година идва с меко време

Мисия Пловдив

31-12-2012, 17:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Пловдивско първият ден на Новата година ще е тих и слънчев

В Новогодишната нощ ще бъде ясно и тихо. В сутрешните часове на места в низините и котловините видимостта ще бъде намалена. Минималните температури ще бъдат между -7 и -2 градуса. В Пловдивско утре в първият ден на месец януари времето ще бъде слънчево и тихо. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса.

Сравнително мекото време предразполага към посрещане на 2013-а на площада на града. Няма да са нужни чадъри, тъй като метеоролозите отхвърлят вероятността от валежи.

От агенцията "Пътна инфраструктура" пък увериха, че основните пътища в страната са проходими при зимни условия, като пътните настилки са преобладаващо сухи.

Поради мъгла видимостта в местността "Харамията" край Варна е намалена до 50 метра, до 100 метра е в района на Генерал Тошево и Севлиево.

Затворени за движение са Златишкият, Върбишкият и Троянският проход. Забранено за камиони над 10 тона е минаването през Твърдишкия и Дюлинския проход, през проходите "Вратник" "Шипка" и "Петрохан".

От агенцията допълниха, че през нощта 98 машини са почиствали пътищата.

Условията за туризъм по планините днес са отлични, съобщиха от Планинската спасителна служба към БЧК. Времето е тихо, слънчево, с приятни температури.