Голямото прибиране: Владая – еднопосочна, още автобуси до Централна гара

Градският транспорт в столицата ще се движи на по-голям интервал

От 10.30 ч. до 16.30 часа се въвежда временна организация на движението на път Е-79 при Владая.

Целта е да се подобри пропускателната способност на трасето в края на почивните дни, когато се очаква засилен трафик към столицата, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

Ще бъде организирано еднопосочно движение между км 282 и км 279, което ще осигури две ленти за движение в посока Перник-София.

Пътни полицаи ще се грижат за сигурността по направленията за влизане в София: по бул. "Цар Борис Трети" – Пернишко шосе, Ломско шосе - Околовръстен път, тунела на "Люлин" - Околовръстен път и автомагистрала "Люлин", бул. "Ситняково", по "Ботевградско шосе" - магистрала "Хемус", Цариградско шосе.

"Столичен електротранспорт" и "Столичен автотранспорт" пък ще осигурят резервни коли, които при необходимост да подсилят линиите, обслужващи Централна ж.п. гара и Централна автогара.

До 13.00 часа днес градският транспорт в столицата ще се движи на по-голям интервал.

От днес експериментално за срок от 6 месеца се въвеждат промени в маршрутите на автобусни линии 113, 213, 214, 314, 150, 87, 309, 82 и 53, съобщиха от Столичната община.

Колите, обслужващи линия 113 ще се движат двупосочно от ул. "Филип Аврамов" до ул. "Самара" и еднопосочно в участъка по ул. "Самара, ул. "Атанас Москов" и по ул. "405" до ул. "Филип Аврамов".

Автобусни линии 213 и 214 се обединяват като линия номер 213 с маршрут по ул. "Филип Аврамов", ул. "Самара", ул. "405", ул. "406" - до обръщателното колело в ж.к "Младост" 4.

Променя се частично и маршрутът на автобусна линия 314 в посока ж.к "Младост" съответно: от кръстовището на бул. "Александър Малинов" по ул. "Д-р Атанас Москов", направо по ул."Проф. Александър Теодоров - Балан", ул. "Св. Киприян", новоизградения участък на бул. "Андрей Сахаров" между ж.к "Младост" 2 и ж.к "Младост" 1 , бул. "Андрей Ляпчев", бул."Александър Малинов" и по бул. "Андрей Сахаров" до ж.к "Младост"1. Разкрива се двупосочната спирка на бул. "Андрей Сахаров" при бл. 234.

Променя се маршрутът на автобусна линия номер 150, като колите, обслужващи линията, ще се движат съответно от кв. "Волуяк" по маршрута на автобусна линия 41 до кръстовището на бул. "Ломско шосе" - ул. "107" по ул. "107", ул. "Илия Георгиев", ул. "115", ул. "8", връщане по ул. "9", ул. "Академик Дмитрий Лихачов", метростанция "Обеля" и по ул. "Обелски път", по маршрута на автобусна линия 150 до ж.к "Обеля" 1 .

Колите, обслужващи линия номер 87 в посока Илиянци ще се движат от бул. "Ломско шосе" надясно по ул. "Бели Дунав", ул. "Хан Кубрат", ул. "Христо Силянов", ул. " Ген. Никола Жеков" и по маршрута двупосочно.

Автобусна линия номер 309 от крайната станция в "Люлин" ще се движат по бул. "Добринова скала", бул. "Сливница" и по маршрута двупосочно.

Спира се експлоатацията на автобусна линия 53.

Колите, обслужващи автобусна линия 82 в посока Централна  гара ще се движат съответно от бул. "Добринова скала" по ул. "Александър Станишев" , бул. "Панчо Владигеров", бул. "Сливница" и по маршрута двупосочно.