bTV се разубедиха – още подават сигнал към Булсатком

Ако изпълнят заканата си за спиране на програмите, една четвърт от българите остават без каналите на телевизията

Все още bTV  Медиа Груп подава сигнал на седемте си програми към Булсатком. За сега медийната група не е изпълнила заканата си да спре излъчването на програмите си на 1-ви януари 2013 г. точно в 3 часа сутринта, както бяха съобщили няколко дни по-рано.

Причината отношенията с Булсатком да бъдат прекратени според bTV е системното неизплащане на задължения в големи размери от страна на сателитния доставчик.
"Освен, че дължи сериозни суми, Булсатком отказва да поднови договора си за излъчване на 7 канала на bTV Media Group (БТВ, БТВ Action, БТВ Comedy, БТВ Cinema, Ring.bg, БТВ Lady и БТВ HD), на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си 2,80 лв. на абонат. Това и дискриминация спрямо bTV", казаха от телевизията. Оттам са категорични, че ще възстановят сигнала на каналите си към Булсатком, след като доставчикът си погаси задълженията и двете страни си стиснат ръцете за нов договор през 2013 г.
От Булсатком отрекоха да дължат пари. Те обясниха, че не приемат предложената от bTV Media Group нова цена, която е 3 пъти по-висока от досегашната. Това би довело до поскъпване на абонамента за клиентите.

"Освен това, предложената от bTV Media Group оферта е със срок на валидност до 14.01.2013 г., което ни дава възможност да продължим преговорите до достигане на споразумение в рамките на посочения период", обясниха от сателитния доставчик. И допълниха: "Булсатком АД няма просрочване на дължимите суми, съгласно уточнените срокове в договора, подписан между двете страни. Освен това, броя на абонатите са само основа за провеждане на преговори, а не основание за прекратяване на договор".