Пампорово или Скалистите планини? Кой подведе Плевнелиев? (ВИДЕО)

Политика

02-01-2013, 11:00

Снимка:

YouTube

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На фона на президенсткото слово за българските красоти – заснежени скали от САЩ

Първата новогодишна реч на държавния глава Росен Плевнелиев породи множество дискусии в социалните мрежи след посрещането на 2013 година.

Освен решението държавният глава да отправи новогодишните пожелания към нацията от библиотеката на Софийския университет, новост бе и съпроводът от снимки, показващи значимите български събития на отминалата 2012 година - наводнението в село Бисер, земетресението в Перник, героят Марио от дома в Белоградчик и други.

Една от снимките обаче предизвика бурни реакции. На фона на президентските думи, че България е от най-старите държави в Европа, с древна култура, богата история и неповторима природа – вляво от него, на полуекран, цъфна снимка на заснежени планински склонове.

Картина, която мнозина потребители на социалните мрежи веднага разпознаха като пейзаж от курорта Аспен в известната Rocky Mountain (Скалистите планини) в щата Колорадо, Северна Америка.

Интересно е, че същата снимка е публикувана и на сайта на Балкантурист в секцията, рекламираща Пампорово.

Кой подведе президента, питат се хората във Facebook – Булкантурист, прессекретариатът му, който не открил планински пейзаж от България и го заменил със снежни върхове от САЩ или пък монтажистите и режисьорите в БНТ, които не обърнали внимание какво точно монтират.

И още коментари от мрежата: Щатите са част от нас. България на три морета!, Много беше смешно всичко с речта. Първоначално даже помислих, че са отвлекли президента и го показват от някаква стара хижа!, Нормално е снимката да е от Колорадо, нали от САЩ е изпратен примерния вариант...