Пловдивчани вече подават декларации в НАП

Мисия Пловдив

02-01-2013, 15:20

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Дама бе първия клиент на агенцията за приходи тази година

Пет са декларациите за доходи на физически лица, подадени още през първия час от старта на новата данъчна кампания в НАП Пловдив.

Към момента декларациите са вече 13. 2 Две от тях са за ползване на данъчно облекчение. Първият клиент на агенцията за приходите в града под тепетата бе дама от Пловдив, която декларира доход от наем.

Образци на годишните данъчни декларации – за юридически и физически лица, приложенията към тях и указания за попълването им са достъпни както на електронната страница на НАП www.nap.bg , така и на място в офисите за клиенти. Формулярите отново съдържат основна част и приложения, като гражданите попълват само онези от тях, които касаят източниците на техните доходи.

30 април е крайният срок за обявяване на доходите от предходната година, като в същия срок следва да се внесе и дължимия данък, ако има такъв. Лицата, които подадат формулярите си до 11 февруари, ще могат да ползват 5% отстъпка от дължимия налог. Същата отстъпка се полага и ако декларацията за доходи се подаде в срок по интернет с електронен подпис.

Повече информация за попълване на декларациите, плащането на данъци и осигуровки, и сроковете за това, клиентите на администрацията могат да получат на информационния телефон на НАП 0700 18 700 на цената на един градски разговор.