Е, стягаме се за работа вече...

Животът

02-01-2013, 17:43

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Разделете се с празничната почивка безболезнено

Дългоочакваната празнична почивка все някога свършва и от уютния си дом или топла дестинация трябва да се върнете отново на работното място. За да улеснят прехода от мини ваканцията към офиса, специалистите дадоха няколко съвета.

Най-трудна е адаптацията към ранното ставане. За да избегнете главоболие и сънливост, трябва в продължение на поне четири дни да си лягате с един час по-рано. Постепенно намалявайте времето, докато организмът ви свикне и се приближи към обичайния график.

Не се преработвайте на първия ден. Дайте време на мозъка ви да се върне от леглото и мързелуването и да се пренастрои на вълна "работа". След това започнете да увеличавате натоварването. На всеки работен час правете по десет минутки почивка. Ако е възможно, тръгвайте си по-рано.

По-лесно ще преживеете завръщането в офиса, ако създаде празнична атмосфера и там. Засипете колегите си с добро настроение и продължете заедно празниците на работа. Например горещият чай сутрин ще стопли сърцата на всички, напомняйки им за приятните дни на отдих. Разглеждайте снимки, разказвайте си за преживяванията, които сте имали по време на почивката. След първия работен ден излезте с приятели, отидете на ресторант или кино. Заменете домакинската работа с посещение в салон за красота.

Всички тези съвети могат да ви помогнат да се разделите по-безболезнено с почивката, но не забравяйте, че най-важното е любовта към работата.