3 януари: Търсете утеха в рутината

Хороскоп

02-01-2013, 18:26

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Слънце в Козирог, Луна в Дева

Съдейки по планетните конфигурации, първите дни на годината са поздрав към най-трудолюбивите и прагматичните сред нас. Те бързо ще излязат от летаргичното настроение характерно за след-почивните дни и ще се заемат с организацията на делата си.

Дори да не сте сред тях, ще бъде жалко ако днес не направите поне нещо полезно за себе си. Дори по време на почивка или обичайна среща можете да се погрижите за здравето си, за интелектуалното или професионалното си развитие. Грижите за домакинството, както и малки покупки целящи да осигурят комфорт и ред около вас, също ще бъдат добра инвестиция на време.

Луната е в Дева и ни приканва да бъдем по-организирани, но през целият ден ще бъде без курс, което предполага известна хаотичност в ежедневието. Не се учудвайте ако в плановете ви за деня се наложи промяна поради забавяне или отмяна на срещи и мероприятия. Опитайте се вие да се нагодите към ритъма и хода на събитията, а в случай че се почувствате напрегнати, потърсете утеха в рутината.

Общуването днес вероятно ще протича затруднено с нервни реакции на отрицание. Въздържайте се от опити да въздействате на обкръжението си и си спестете критиките и нравоученията. Конфликтите могат да завършат с дълга раздяла, затова позволете на близките си да постъпят така, както смятат за нужно.Въздържайте се също така от резки изказвания в публичното пространство.

 

Работа и бизнес

Днес се постарайте да влезете в информационния поток и да потърсите нови източници на информация. Към самата информация обаче подхождайте изключително резервирано. Ще чуете интереси идеи и планове, но голяма част от тях е възможно да се окажат необмислени и трудно изпълними. Следете за собствените си хрумвания, както и за тези на околните, ако трябва си ги записвайте, но не бързайте да ги реализирате, преди да сте преценили всички "за" и "против".

 

Здраве хранене и красота

Денят е изключително благоприятен за активен отдих, рехабилитация, спорт и релаксиращи процедури. Всички мероприятия насочени към укрепване на здравето, лечение и пречистване на тялото ще имат положителен и очевиден резултат. Изключително ефективни ще бъдат водните процедури, масажите и пречистващите практики.
Консумирайте повече плодови и зеленчукови сокове за да подхраните организма си с витамини. Особено полезни са цитрусовите плодове-съдържащия се в тях витамин С, съдейства за пречистването на кръвта.Това ще ви гарантира сияйна кожа и здрава коса, както и намаляване на риска от натрупване на излишни килограми, появата на отоци и целулит.