Скопие си присвои Христос и Бербо

Най-доброто от печата

03-01-2013, 06:10

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Исус бил роден до Охрид, футболистът бил известен като Македончето

Македонски археолози изкараха Исус Христос техен сънародник. Журналисти от западната ни съседка пък си присвоиха и футболиста Димитър Бербатов.
Група археолози от Македония, наричаща себе си Исусовци, твърди, че е открила точното място, където се е родил Христос. Те твърдят, че Исус не е роден във Витлеем, а в село Витлеемо до Охрид. "Има няколко доказателства, че това е мястото, където се е родил Исус. Същото място е съществувало и в древни времена. За това свидетелстват и текстове в Библията, която преди няколко месеца бе ревизирана от македонското правителство. По време на властването на Юстиниан селото е било в икономически възход. В периода на ранното християнство именно това място е било известно с раждането на Исус", обяснява ученият Аврам Яков.
Македонски журналисти пък изкараха свой сънародник и футболиста Димитър Бербатов. "Българският национал Димитър Бербатов, родом от Благоевград и известен в България като Митко Македончето вкара първия гол във Висшата лига за Новата 2013 година.", пише в материал на македонския сайт sitel.com.mk за мача между Фулъм и Уест Бромич, който приключи при 2:1 за отбора на българина. Коментаторите обаче пропускат факта, че Бербатов отдавна не е национал. Посоченият прякор също не е известен на никой у нас. Анализът на мача продължава с коментар, че победата за Фулъм осигурил "Александър Качаниклик, чието семейство произхожда от Македония", докато самият играч е национал на Швеция и от сръбски произход.