Хайде на новичките люлки и пързалки!

Мисия София

03-01-2013, 12:17

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Обновяват детските площадки в столицата

Занемарените детски площадки в столицата грейват през тази година.

Районните кметове ще получат още половин милион лева към досегашните 750 000 за поддръжка и ремонт на старите детски площадки, обеща кметът Йорданка Фандъкова при откриването на нова детска площадка на ул. "Камчия" 1 в район "Слатина".

"Това е една от новите площадки в района, благодарение на кмета на района Антоанета Апостолова, която стимулира социално-отговорния бизнес да помага в усилията за подмяна на детските площадки в София с по-модерни и отговарящи на изискванията. Това е първият етап от проекта, който е реализиран с помощта на спонсорите. Очакваме и следващ етап – тук ще бъде изградена площадка с фитнес на открито, и ще се оправи околното пространство", добави Фандъкова.

По думите й през тази година ще бъдат пострени 40 нови площадки в детски градини.

Предвиждат се 8 нови площадки в парковете Докторската градина, Баня "Лозенец", Северен парк, Южен парк, парк "Студентски".

"Имаме увеличен бюджет за поддържката на парковете и на зелената система. Над един милион лева повече през 2013 г. ще насочим за поддръжката на зелената система в целия град – паркове, градини и междублокови пространства. Повече от половин милион лева в повече ще бъдат насочени към ремонт и реконструкция на паркове – входа и централната алейна мрежа на Борисовата градина ще бъдат ремонтирани, парк "Лебеда", цялостна реконструкция на Докторската градина, ремонт на Северен парк и парк "Баня Лозенец", доволна е Фандъкова.