Да си забравиш силикона и ченето от бързане

Животът

03-01-2013, 13:22

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ето най-странните предмети, оставени от разсеяни туристи в хотелските им стаи

По празниците мнозина избират да прекарат почивката си далеч от дома. Когато почивката им приключи и те напуснат хотелските си стаи след тях често остават крайно любопитни и дори необичайни неща.

Гръдни импланти, жив питон и годежен пръстен за 10 000 паунда са сред най-странните предмети, забравяни от туристи през изминалата година. Данните са на хотелска верига, която има над 500 имота из цяла Великобритания, пише The Telegraph.

Камериерките са се натъквали в току-що овакантените стаи и на кофа с живи раци, маскараден костюм на кон в реални размери и дори на печеливш билет от лотарията, пише inews.bg.

А можете ли да повярвате, че някой ще си забрави часовника Rolex, струващ 50 000 британски лири? Е, и това се е случвало през 2012-а.

Персоналът е откривал и забравени четири костюма на пауър рейнджъри, ключове за Bugatti и албум с марки на стойност 250 000 лири.

Персийска котка, ченета, колекция с 200 маски, изобразяващи английската кралица, и инкрустиран със скъпоценни камъни iPhone... ваканциите явно действат наистина разсейващо.

"Това, което е очевидно след разговорите с клиентите е, че ритъмът на живот е станал толкова забързан и хората бързат така стремглаво да стигнат от точка А до точка В, че дори безценни неща могат лесно да бъдат забравени", споделя наблюденията си говорителят на хотелската верига.

Той например разказва, че печелившият билет от лотарията е бил забравен в хотел в Уотфорд, скрит под матрака в хотелската стая. Не споделя обаче каква е била печалбата на госта.

Скъпарският iPhone е намерен от камериерката в хотел в Лондон, а силиконовите импланти за гърди – в Нюкасъл.

Сред най-често намираните от персонала предмети са зарядни за GSM-и или лаптопи, несесери с гримове, дрехи, детски играчки, GPS-и и мобилни телефони.

Само за изминалата 2012 година от веригата са върнали 76 000 забравени вещи на собствениците им.