Ето най-шантавите неща, които може да застраховате

Парите

03-01-2013, 15:35

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Футболна депресия, непорочно зачатие, отвличане от извънземни и чудовището от Лох Нес може да ви донесат сериозно обезщетение

Повечето от нас застраховат колите си, дома си, някои по-скъпи вещи, пише Profit.bg.

Има и такива обаче, които се вманиачават и отиват далеч в стремежите си да подсигурят физическото и душевното си състояние. Ето и някои от най-шантавите застраховки в света:

Застраховка срещу отвличане от извънземни

Някои хора са толкова притеснени, че има вероятност да бъдат отвлечени от извънземни, че искат да се застраховат срещу това. В САЩ съществува такава полица. Обезщетението може да бъде до 12 млн. долара.

Ушите на кучето ви

Г-н Джефрис е куче, известно с дължината на ушите си - 31.8 см. Той работи като куче модел и е много търсен. Собствениците му са застраховали ушите му за 50 000 паунда. Все пак, всичките му ангажименти зависят от външния му вид и той трябва да се поддържа.

Срещу футболна депресия

Шотландците са много запалени почитатели на футбола и когато техният отбор загуби, го изживяват тежко. Така например група шотландци са застраховали емоционалното си състояние в случай, че Англия спечели световната купа по футбол.

Застраховка срещу нападение на чудовището Неси

Няма доказателство за съществуването на чудовището от езерото Лох Нес, но когато през 2005 година в езерото трябвало да състои плувният етап от състезание по триатлон, няколко спортисти били сериозно разтревожени, че чудовището може да ги нападне по  по време на състезанието. Финиширали обаче живи и здрави.

Дядо Коледа

През 2007 година в САЩ имало бум на търсене на застраховка на хора, работещи като Дядо Коледа. Застрахователните компании обаче не се съгласили, тъй като рисковете били прекалено големи. Притеснявали се, че ще бъдат затрупани с искове от пълни мъже, които са се спъвали и падали, докато са обикаляли града и отказвали.

Девственост

Три девствени дами на възраст около 50-те се притеснили, че може да забременеят чрез Непорочно зачатие, замърсена тоалетна чиния и прочее често случващи се неща. За за избегнат тази опасност те се застраховали и в случай на необяснимо зачатие, щели да получат обезщетение от 1 млн. долара всяка. Твърди се, че в света има още около 100 такива полици.

Дегустатор на сирене застрахова носа си

Найджъл Пули е толкова добър дегустатор на сирене, че неговият работодател - компанията Wyke Farm са застраховали носа му за 5 млн. паунда.