Спипаха трима нелегални емигранти на българо-сръбската граница

Крими

03-01-2013, 15:54

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мъжете искали да си пробват късмета в Западна Европа

Служители на ГПУ-Брегово задържаха двама суданци и сомалиец на 2 км от българо-сръбската граница, съобщиха от Гранична полиция.

При гранично-полицейска операция около половин час след полунощ граничните полицаи спрели за проверка софийско такси на пътя към ГКПП – Връшка чука.

В него пътували М. Х. на 30 години, гражданин на Сомалия, и двама суданци – Ю.Н. на 29 годни и А.Н. на 26 години. Сомалиецът имал регистрационна карта на чужденец, а суданците били без документи.

Граничните полицаи установили, че тримата са задържани през септември миналата година при нелегално преминаване на турско-българската граница. След като поискали убежище, били предадени на Държавната агенция за бежанците и настанени в центъра на агенцията в столичния квартал "Овча купел".

Чужденците се възползвали от по-облекчения режим и решили да продължат пътя си към Западна Европа. Навлизайки в граничната зона, тримата са нарушили Закона за убежището и бежанците. Те са задържани в ГПУ-Брегово.

Тази нощ на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната миниван, в който пътували двама мъже, две жени и три деца. Те представили белгийски документи, но граничните полицаи се усъмнили в три от тях.

Извършена е щателна проверка, при която в автомобила са открити три сирийски паспорта. Така е установено, че двете жени и един от мъжете пътуват с преотстъпени документи.

Пълнолетните са задържани в ГПУ-Свиленград, а децата са настанени в специализирано помещение.