Цигани вилнеят из Видинско с кирки и лопати

Крими

03-01-2013, 16:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Полицаите им пишат 50 акта, свършил им кочанът

Полицаите са написали 50 акта на банда роми, вилняла във видинското село Протопопинци в края на миналата година, каза за "Фокус" кметският наместник на селото Ваньо Боянов.

Тепърва започва оправянето на тротоара, който е бил разрушен от бандата роми в нощта на 15 срещу 16 декември. Унищожени са 770 метра тротоар, който е бил изграден преди година.

"Общината вложи за изграждането на този тротоар над 15 000 лева. Ще го оправим, няма да го оправят тези, които го разрушиха", допълни Боянов.

Той заедно с един свой съселянин се е изправил срещу бандата роми, които са разрушавали тротоара.

"Ромите не отстъпваха, извадиха нож и ни заплашиха. Но успяхме да ги прогоним, след това дойде полицията. От Белоградчик бяха тръгнали срещу нас над 50 коли пълни с роми, а в багажниците им кирки, лопати... Полицаите почнаха да глобяват и да пишат актове. Над 50 акта написаха полицаите, кочанът им свърши", обясни наместникът.

При обиск в дома на този, който е извадил нож, са открити незаконно оръжие и контрабанди цигари.

"Той ще бъде вероятно осъден, другите и глобите няма да си платят, но нас какво ни грее това – съсипаха ни тротоара и сега пак трябва да го правим", обясни Боянов. Бандата от роми, която е виняла в Протопопинци е от Белоградчик.

"Селото ни е на 15 километра от Белоградчик, въпреки че се водим към община Чупрене", поясни кметският наместник. Той посочи, че ромите не са се отказали да вадят кабели – тази нощ е бил изваден телефонен кабел между Протопопинци и Боровица.

"115 са къщите в село Протопопинци, като 85 от тях се необитаеми през зимата. В 30 къщи живеят постоянно хора, но голяма част от тях са сами", обясни Боянов и каза, че е бил заплашван многократно от циганите.