Гришо разпиля Мелцер на корта в Бризбейн

Спорт

04-01-2013, 07:28

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Тенисист №1 на България отнесе австриеца с 6:3, 6:2

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се класира безапелационно за полуфиналите на турнира в Бризбейн, Австралия след двусетова победа над Юрген Мелцер, съобщи Sportline.bg.

За час Гришо отнесе австриеца в два сета 6:3, 6:2 и си осигури четвърти полуфинал на турнир от АТР календара. Предишните три бяха постигнати в средата на 2012 г. в рамките на месец и половина - в Куинс, Бостад и Гщаад.

В опит да преодолее това стъпало и да напише нова страница в историята на родния ни мъжки тенис, Гришо ще се изправи срещу Маркос Багдатис в спор за място на финала.

Полуфиналният двубой между двамата ще се играе в събота сутринта. Това ще е трети мач между двамата - първата среща бе спечелена от българина след драматичен обрат и победа с 3:6, 7:6(6), 6:2 на клея в Мюнхен през 2011 г., а на миналогодишният Уимбълдън Гришо започна великолепно, но отпадналост в следствие на болест го принуди да се откаже при резултат 7:5, 4:1 в полза на кипъреца.

До този момент Гришо си е осигурил $22,500 от наградния фонд и 90 точки за ранглистата, които ще го изкачат до около №42 - №44 в света, а при успех срещу Багдатис и достигане до финал ще добави още 90 точки и ще е с огромни шансове да дебютира в Топ 40.