Хакери смениха сайт на община с порно

Животът

04-01-2013, 08:07

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Злоради местни хора са в основата на атаката, каза кметът на Неделино

Хакери подмениха официалния сайт на община Неделино с порно сайт. Страницата е хакната по празниците, когато не е била под наблюдение на общинарите. Според специалисти вероятно злосторниците са използвали троянски кон, чрез който са инжектирали зловреден код. При зареждане на страницата на родопската управа след няколко секунди кода пренасочва посетителите към порно страница с подрастващи.

След сигнали на стреснати посетители на сайта кметът на Неделино Стоян Беширов разпореди той да бъде затворен докато се оправи. „Някой не иска да излиза сайта на общината, защото постоянно публикуваме последната една година новини, и тъй като общината се развива имаме добри новини. Вероятно злоради местни хора, които се дразнят от успехите ни са в основата на тази атака, търпението им е преляло“, каза Беширов, цитиран от smolyanpress.net. Той е поискал от поддържащия сайта да се провери от къде е дошла атаката. Ще подам жалба в прокуратурата, заяви кметът.

Според компютърни експерти атаката може да е дошла и от мексиканци, тъй като порно сайта е с хостинг базиран в района на Сан Диего в САЩ.