Млекари дават на съд балкона на Жулиета

Новините

04-01-2013, 09:14

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Рекламират ментето, а не сиренето, скочиха майстори

Млекари дават на съд рекламата с "балконите" на Жулиета. Клипчето популяризира сирене с палмово масло, в което хубавица с пищно деколте черпи младеж на име Ромео с парче млечен деликатес, извадено от пазвата й. Шеговитата лента вместо да развесели бранша, вбеси Асоциацията на млекопреработвателите в България. Те съобщиха, че ще се сезират Комисията за защита на конкуренцията, информира в. Стандарт.

Според браншовиците рекламата внушава на потребителите, че ментето е по-добро и по-здравословно от истинското сирене. С посланието на клипа ще се запознае и Съветът за електронни медии. Едва след като се произнесат всички компетентни органи, включително и агенцията по храните, ще може да се вземе решение за или против спирането на спорната реклама.

Клипът е в съответствие с всички законови разпоредби, смятат обаче производители на продукти с растителни мазнини. Според тях потребителите не са подведени, защото според наредбите за млечни продукти бучките, в които има растителни мазнини, могат да се казват по всякакъв друг начин, но не и сирене. От рекламата става напълно ясно, че продуктът е именно имитиращ деликатес с вкус на сирене, уточняват поддръжниците на Жулиета.

Масираната реклама е на марката "Булка чеиз", продуктът е на шуменската "Фикосота синтез" и е направен по поръчка в мандра "Милки лукс" - Бяла черква. Холдингът е собственик и на марките за сирене и кашкавал "Тертер" и "Българеа". Близки до производителите признават, че този клип е довел до драстично увеличение в продажбите на продукта.