Йорданка Фандъкова поздрави софиянци в празничния ден

Мисия София

04-01-2013, 11:51

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Честваме 135 г. от освобождението на София

Кметът с изявление по повод 135 години от освобождението на София

Йорданка Фандъкова поздрави софиянци в празничния ден.

"Свободата всеки разбира по различен начин. Човек се ражда свободен и ако пази това чувство у себе си, животът му протича по-смислено", отсъди кметът на столицата след Благодарствения молебен в църквата "Света Неделя" по повод 135 години от влизането на руските войски под предводителството на генерал Йосиф Гурко и освобождението на София.

"Гордея се с това, че възстановихме тази традиция през 2007 година по наше предложение и също така смятам, че е наш дълг наред с възстановяването на инфраструктурата, да възстановяваме паметниците на града, за да пазим паметта на хората", каза още Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че през последните години са възстановени няколко знакови паметника като Руски паметник. Готов и реставриран е и Паметникът на Цар Освободител, като в момента се реконструира пространството около него. Очакванията са за 3 март вече да е готов.

Йорданка Фандъкова каза още, че тази година се предвижда да се възстанови пространството около паметника на Васил Левски. "Смятам, че това наистина е нещо, което е наш дълг, което си струва, заслужава си, за да може и младите хора също да имат тази памет и да го предаваме от поколение на поколение", заключи тя.