Да платиш за живота си!?

Мисия София

04-01-2013, 16:45

Снимка:

Нова ТВ

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Колко струва той? - близо 23 хиляди лева!

Животът на 27-годишната майка Силвия Петрова виси на косъм. Жената едва оцелява след тежка и скъпоструваща операция.

От няколко години жената страда от патологично изменение на кръвоносните съдове в мозъка. Така наречените аневризми във всеки един момент могат да причинят мозъчен кръвоизлив, който да доведе до фатален край, разказва историята й Нова телевизия.

"Просто растат и се пукат. Кръвта се разпределя по главата. Може да получа инсулт. Схваща ми се целият врат и съм дотам. Цялата дясна част ми блокира и аз не мога да мръдна", споделя Силвия.

Жената не е имала средства да плати за животоспасяващата операция и сега събира пари, за да се издължи на лекарите в Университетската болница "Свети Иван Рилски" в София.

Близките й дори са подписали договор, с който се задължават до три месеца да осигурят необходимите 22 400 лева. До момента семейството е успяло да събере по-голямата част от сумата, но остават още 5 000 лева.

За съжаление, семейството няма откъде да ги намери. Силвия е минавала през кошмарните операции 6 пъти, спасявайки се от смъртта. Така идва и последната 7-ма животоспасяваща интервенция, която не се поема от Здравна каса. Лекарите се съгласили да я оперират веднага при условие, че до три месеца намери парите. Сега цената на живата й е 22 400 лева.

Силвия получава 120 лева месечно - това е пенсията й по болест. Съпругът й е кадрови войник в Карловската бригада. Двамата имат момиченце на годинка и 8 месеца и живеят под наем в Сопот.

За Силвия и за останалите близо 250 пациенти със същата диагноза надежда може да има към средата на годината. Оттогава се очаква Здравната каса да започне да покрива скъпите консумативи, прилагани при отстраняването на мозъчните аневризми. А дотогава?